richard flohr
 
 
 
 

Stem vormgeving af op het karakter van je opdrachtgever


Als kind bruiste ik al van de creatieve energie. Niemand keek dan ook raar op toen ik aan de kunstacademie de studie publiciteitsvormgeving ging doen. Na deze opleiding met succes te hebben afgerond ben ik als grafisch vormgever aan de slag gegaan bij ontwerpbureau Richard Design te Laren. Bij dit bureau heb ik ontzettend veel praktijkervaring opgedaan en bovendien mijn zelfstandigheid goed kunnen ontwikkelen. Vijf jaar lang was het een uitdaging voor me om alle kansen in de verschillende disciplines van het ontwerpvak te benutten en om daarbij altijd je kwaliteiten ten volle te laten zien.
En na die vijf jaar was ik toe aan meer: op eigen benen staan en nog meer uitdaging…
Ik trok de stoute schoenen aan en vestigde mezelf vanaf 1990 als zelfstandig grafisch vormgever/illustrator. Een grote stap, maar algauw kwamen er diverse uiteenlopende opdrachten van verschillende educatieve uitgeverijen en reclamebureaus. Ik ging ontwerpen maken voor onder andere logo’s, covers en illustraties. Gaandeweg ontdekte ik dat dit laatste mij het meeste creatieve voldoening gaf en ik besloot me meer toe te leggen op het illustratiewerk. Met inmiddels partner Sandra naast mijn zijde die het vormgeef- en dtp-traject tot in de puntjes beheerst, bleek dat een meer dan goede keuze.

Ik illustreer op een wijze die niet zozeer stijlgebonden, maar meer onderwerp- of doelgroepgerelateerd is, echter altijd herkenbaar. Ingetogen waar nodig en speels waar dat kan, maar altijd functioneel. Of het nu redactionele, commerciële of educatieve illustraties betreffen, bij FlohrVormgeving levert het eindresultaat altijd verrassende en veelzijdige illustraties op die qua sfeer een complete uitingsvorm krijgen.

Naast het hebben van een duidelijke visie en een dosis ervaring met het produceren van uiteenlopende communicatiemiddelen, is het voor mij heel belangrijk dat het vormgevingsaspect altijd is afgestemd op het karakter van de opdrachtgever.


Richard Flohr

 
© 2010 FlohrVormgeving contact